PROSJEKTER / RYLA HARSTAD 2022

RYLA Harstad 10.-11. Juni 2022


Harstad Rotaryklubb gjennomførte sitt første RYLA 10.-11. Juni 2022. RYLA er et lederutviklingsseminar for unge gründere, ledere og lederkandidater. «Rotary Youth Leadership Awards», RYLA, er laget for å utvikle lederskap og personlig utvikling for unge voksne, gjerne i starten av sin yrkeskarriere.

Programmet ble gjennomført i samarbeid med UiT, KUPA og Link Harstad og ble holdt i UiT sine lokaler i Harstad.

HVORDAN GIKK DET.....

Både deltakere, stab og innledere har hatt et intensivt, lærerikt og interessant døgn, fra kl 11 på fredag til kl 12 på lørdag, kun avbrutt av lunsj og middag på fredag, lunsj igjen på lørdag og med litt søvn imellom. Det var et fantastisk gjeng vi møtte. Både staben og innledere uttalte at de var imponert over de 15 deltakernes dedikerte holdning, interesse og at de ga så mye av seg selv i gruppearbeidene og i pausene mellom foredragene.

Deltakerne på sin side fikk et knippe solide foredrag/innlegg fra kunnskapsrike og erfarne folk med solid egenerfaring fra praktisk og teoretisk ledelse. I programkomitéen var vi rimelig sikre på at Knut-Eirik Dybdahls beretning om Arctic Race of Norway ville skape nærmest euforisk stemning, men vi ble også imponeert over det Marianne Bendiksen, ung leder i Northern Light Salmon, delte med oss.  Tor Jørgen Schjelde fra UiT, Monica Mathiassen og Irina Melkild fra KUPA ga solide og innsiktsfulle innblikk i både teoretisk og praktisk ledelse. De hadde også forberedt meget gode og aktiviserende gruppearbeider som faktisk brakte deltakerne delvis ut av komfortsonen, men som de taklet på en utmerket måte.

Klubbens egen Gunnar Sørensen innledet om mentorrollen som klubbens medlemmer ønsker å påta seg og han håpet at alle deltakerne ønsket å benytte seg av tilbudet.

En solid takk til UiT, KUPA og Link Harstad og for foredrag, praktiske bidrag, lån av lokaler og IT/AV utstyr. Takk også til Kantina ved UiT, Harstad Felleskjøkken ved klubbens egen Solfrid Lyså og Mat av Vahl for bevertning.

Vi satte stor pris på at Ordfører i Harstad, Kari-Anne Opsahl sto for åpning av kurset samt den vakre minikonserten elevene ved musikklinja ved Heggen vgs gav oss. Vår egen president Aud Nergård bandt hele programmet sammen på en utmerket måte, men godt assistert av Britt Skinstad Nordlund, Turid Fossem, Kjetil Høvde, Gunnar Sørensen og Arne Markussen.

Ved avslutninga av kurset fikk de 15 deltakerne sitt Kursbevis av Monica Mathiassen og Arne Markussen, ikke akkurat "Golden Globe style", men vi tror de 15 satte pris på et håndfast bevis på deltakelsen og som kanskje kan være et  tilskudd til egen CV.

Nederst vil du etterhvert finne en del bilder fra RYLA Harstad 2022.

DELTAKERNE MØTTE blant andre


Irina Melkild, rådgiver kupa

Irina jobber som rådgiver i innovasjonsselskapet KUPA, og har en mastergrad i innovasjon og ledelse fra UiT i Tromsø. Hun jobber bl.a med lederutvikling rettet mot gründere ogoppstartsbedrifter. I tillegg har hun prestert på Norgesnivå i styrkeløft, og kom til finalen i lederjakten på UiT i 2020.


Knut-Eirk Dybdahl, arctic race of Norway

Knut-Eirik er direktør i Nordic og gründer og daglig leder i Arctic Race of Norway. Han vil fortelle om sine erfaringer rundt utøvelse av lederrollen for små og større selskaper og ikke minst dele historien om den fantastiske reisentil Arctic Race of Norway.Tor Jørgen Schjelde, handelshøyskolen uit

Tor er emneansvarlig for personlig lederutvikling på Handelshøyskolen, UiT i Harstad. Han har blant annet undervist i konflikt og konflikthåndtering, og underviser bl.a i faget organisasjonspsykologi.Du kan finne hele PROGRAMMET HER

NOEn bilder fra et hektisk døgn


Ordfører i Harstad Kari-Anne Opsahl åpnet RYLA.

Noen av deltakerne, stab og innledere lytter til det musikalske innslaget ved elever fra musikklinja ved Heggen videregående skole.
Elever fra musikklinja ved Heggen videregårnde skole
President Aud Nergård takket elevene med blant annet å dele ut klubbens gavebrev på 100 doser poliovaksiner til End Polio Now
Staben og mentorer ble behørig presentert.
Kursdetakere
Kursdetakere
Kursdetakere
Kursdetakere
En engasjert Knut-Eirik Dybdahl, Arctic Race of Norway holdt som vanlig et innlegg som tok pusten fra deltakerne. Vi ønsker lykke til med rittet som går 11-14 august.

Tor Jørgen Schjelde fra UiT holdt innlegg om kjernekvadranten, et verktøy for å "forstå seg selv"
Gruppearbeid i det fri med fantastisk utsikt over Harstad havn
Hurtigbåten fra Tromsø ble innstilt denne dagen slik at Irina Melkild måtte holde sitt innlegg om Visualisering som verktøy i ledelse, over Teams.

Superb middag fra Harstad Fellseskjøkken med klubbens egen Solfrid Lyså i spissen for sitt mannskap
Synnøve Wulff, Kjetil Høvde og Aud Nergård lot seg imponere over unge Jesper Stattins engasjement
Noen av deltakerne
Middag i UiT sitt Panorama
Marianne Bendiksen, ung leder i Northern Lights Salmon imponerte med sine reflekterte og personlige betraktninger. Hun fortalte også om en fremgangsrik bransje med sterk fokus på avansert teknologi.
Monica Mathiassen fra KUPA som også har vært engasjert i planleggingen av programmet holdt flere innlegg, og fortalte blant annet om KUPA sitt engasjement med oppstartbedrifter.
Noen av deltakerne

Noen av deltakerne
Monica Mathiassen trakk blant annet fram oppstartbedriften matfra.no.

Gruppearbeid i det fri også på Lørdag, Turid Fossem følger interessert med.
Forberedelse av personlige presentasjoner på slutten av seminaret. Øvelsen brakte deltakerne delvis ut av komfortsonen, men som de taklet på en utmerket måte.
Hver og en presenterte sine egne tanker som personlige mål.


Anne-Rebekka Kulseng-Hansen, ung leder ved Sæteråsen
Monica Mathiassen som har vært sentral i planlegging av programmet, ble behørig takket av president Aud.

President Aud Nergård og mentorkoordinator Gunnar Sørensen avsluttet med å oppfordre deltakerne om å takke ja til å få en egen mentor som de kan benytte ut 2022 og sikkert enda lenger dersom både kandidat og mentor blir enig om det. Til tross for stor alderforskjell tror rotarianerne at de i kraft av sine lange ledererfaring kan by på gode innspill og være en samtalepartner for de unge.

Ved avslutningen fikk alle deltakerne utdelt sitt kursbevis.


Artikkel i Harstad Tidende 13.06

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Quality Hotel Harstad
Adresse: Anna Elisabeths gate 8
Postnummer: 9405
Sted: Harstad
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Kontakt: harstad@rotary.no

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYTT FRA DISTRIKTET

Loading RSS...