PROSJEKTER / DISTRIKTSKONFERANSEN 2016 / PROGRAMMET

DISTRIKTSKONFERANSEN 2016Distriktskonferansen 2016 gjennomført

Koferansen som samlet 125 deltakere ble arrangert i Nordic Hall på Scandic Harstad fra Fredag kveld 16. september til Søndag formiddag 18. september.

Programmet for konferansen finner du på fortsatt på  PROGRAMMET
Vi kommer tilbake med bilder og referat.

Følg oss også på Facebook for kjappe oppdateringer.

våre Foredragsholdere

JENS-ERIK RASMUSSEN

Regional Rotary Coordinator Zone 15
RI Presidentens ofisielle representant på konferansen (RIP-REP)

Jens-Erik Rasmussen var Guvernør i distrikt 1470 i Danmark i 2012-13 og innehar nå funksjon som Rotary Coordinator i zone 16. Han startet i Rotaract og har nesten 40 år Rotary karriere bak seg. Han har hatt en rekke funksjoner i Distrikt 1470. Jens-Erik jobber i privat virksomhet og er bosatt i Greve Strand like sør for København og  er medlem av Copenhagen Strandparken Rotaryklubb.

Jens-Erik Rasmussen er RI Presidentens offisielle representant på konferansen og vi ønsker ham hjertelig velkommen til Harstad.

 

Arne Pran

Pensjonert infanteriinspektør og tidligere brigadesjef I Hæren
Chartermedlem, Groruddalen Rotaryklubb

Arne Pran bør være velkjent for sin rolle i forbindelse med Vassdalulykken 5. mars 1986. Som brigadesjef sto Arne fram og påtok seg ansvaret for ulykken som krevde 16 menneskeliv. Vi husker hans varme og ansvarlighet i den vanskelig tiden. Han var president i Groruddalen Rotaryklubb i perioden 1990-91 og Guvernør for distrikt 2310 i rotaryåret 2000-01. For sitt utrettelige arbeid for Rotary generelt, er Arne beæret med Paul Harris Fellow med 2 safirer. Han er hedret med Rotarys høyeste utmerkelse; "The Rotary International Service Above Self Award" .

 Svein Arne Laukli

Pensjomist. Tidligere offiser i Forsvaret, Flyktningehjelpen, Flyktningemottak, UDI, m.m.

Svein-Arne har bak seg et langt virke i arbeid med flyktninger. Som ansatt i Flyktningehjelpen på 1990- og 2000-tallet har han mange opphold i afrikanske land og Midt-Østen med en rekke utenlandsoppdrag for UNICEF, UNHCR og IOM. Han var rådgiver i UDI Narvik til han gikk av som pensjonist ved 67 år.  Etter en kort periode som pensjonist sa Svein Arne ja til å være leder for Borkenes Mottak der han jobbet i 5 år. Han har derfor omfattende erfaring fra internasjonalt– og nasjonalt arbeid med flyktninger. Han nyter i dag pensjonisttilværelse i Harstad, men er fortsatt like engasjert i debatten om innvandring. og flyktninger.

Edrund Olaisen


DRFC – District Rotary Foundation Chair, Distrikt 2290

Edrund ble medlem av Rotary i 1991 da klubben ble stiftet og har vært «nesten alt» innen Rotary. Hun har vært president og var Distriktsguvernør i Distrikt 2290 i 2000-01. Hun har også vært sonekoordinator for TRF i vår sone og hun har innehatt et stort antall tillitsverv i Rotary systemet; både nasjonalt og internasjonalt. Edrund har vært sentral i klubbens engasjement i Litauen gjennom 16 år. Hun arbeider i forsikringsbransjen og bor i dag i Stathelle.Knut-Eirik Dybdal


Direktør Arctic Race of Norway (ARN) og Direktør Scandic Harstad

Vi har vært så heldig å få Knut-Eirik Dybdal til konferansen!

Han har vært ARN’s drivende kraft siden etableringen av 4-dagers rittet i  2011. Etter tidligere å ha vært med å arrangere «Tour de Andørja» noen år, fikk Knut-Eirik og Ole Skardal det for seg at de like gjerne skulle skape et stort internasjonalt sykkelritt på høyde med de største rittene i verden. Til tross for at de ble sett på som urealistiske drømmere fikk de med seg ASO som arrangerer Tour de France og dermed kunne ARN se dagens lys med første ritt i August 2013. Avslutningsetappen i Harstad ble en folkefest av de store. Fjerde utgave av ARN arrangeres i August 2016 med fire etapper på Helgeland. Knut-Eirik er 40 år og gift med sin Gry.


Ingrid grandum berget


RRFC – Regional Rotary Foundation Coordinator, Zone 16

Ingrid har vært medlem av Langesund Rotary klubb siden 1998. Hun var distriktsguvernør i Distrikt 2290 i 2011/2012.  Hun har også vært Assisterende Guvernør og Distrikt-Trener i flere perioder. Ingrid satt i styret for Norsk Rotary Forum fra 2010 til 2015 og var leder i 2013/2014. Nå er hun Regional Rotary Foundation Coordinator (RRFC) for Zone 16. Ingrid har mange spennende år bak seg i kultursektoren. Vi gleder oss til Ingid's foredrag som vil fokusere på TRF's 100 års jubileum i 2017.


einar eriksen

Dr.med. Plastisk kirurgi, Children’s Burn Care Foundation Ethiopia

Einar jobber i dag som lege ved Children’s Burn Care Foundation (CBCF) i Addis Abeba, Etiopia. Einar har bakgrunn som plastisk kirurg ved Haukeland Sykehus i Bergen. Han vokste opp i Etiopia og har derfor en sterk tilknytning til landet og folket.

Da Hans Petter Schjelderup fikk sin brannskade i 2008 og havnet på Haukeland kom Einar og Hans Petter på den fantastiske idéen om å starte behandling av brannskadde barn i Etiopia. Sammen etablerte de CBCF. Einar har arbeidet ved sykehuset siden 2008 og har til sammen behandlet ca 800 barn så langt. Harstad Rotaryklubb har gjennom sitt Matching Grant prosjekt støttet etableringen av brannskadeavdelingen i Addis Abeba.

inger-britt zeiner

RPIC – Rotary  Public Image Coordinator, Zone 16

Inger ble medlem av Rotary i 1999 da klubben ble stiftet. Hun har vært president og var Distriktsguvernør i Distrikt 2290 i 2010-11. Hun har vært treningsleder for Rotary International og har deltatt ved flere nasjonale og internasjonale Rotary arrangementer de senere årene.

Inger-Britt er nå sonekoordinator for PR og omdømme i vår sone. Inger er født i 1955, arbeider i dag som økonomisjef i eget familiefirma, men har også erfaring som revisor. Hun er gift og har tre voksne barn og bor i dag i Tønsberg.

 

johanne joki og jannicke ellingsen

Sykepleiestudenter ved UiT Campus Harstad

Johanne Joki (25, tv) og Jannicke Lindland Ellingsen (20, th) er sykepleiestudenter ved UiT Campus Harstad.

Johanne og Jannicke valgte å søke på utenlandspraksis ved CBCF i Etiopia for å få et annerledes, spennende og utfordrende læringsutbytte av den kirurgisk praksisen på sykehus. Dette gir de innblikk i et helsevesen som er ulik fra norsk standard. Begge håper å kunne bruke kunnskapen senere for arbeid i utlandet etter endt studium. Johanne og Jannicke har nettopp bak seg en slik periode og vil fortelle om oppholdet i Etiopia.


Birger Blomvik

President 2015-16 Kristiansund Rotaryklubb, prosjektleder Ungdomscampen 2016

Kristiansund skal sammen med Averøy og Frei Rotaryklubber arrangere Ungdomscamp sommeren 2016. Campen skal ha fokus på friluftsliv og vil bringe ungdommene både til Averøya, Snøhetta, fiskeværet Grip, Atlanterhavsveien og Kristiansund. Prosjektleder Birger Blomvik vil fortelle om Campen. Birger har vært rotarianer siden 2010. Han er gift og har 3 barn. Ungdomsarbeid og friluftsliv har stått Birger nært  i alle år. Birger liker å reise samt bruke vårt lands utstrakte og flotte natur. I en alder av 48 kjøpte han Randonéski, og har stor glede av toppturene.

 

are hembre

President 2015-16 Stjørdal Rotaryklubb

Stjørdal Rotaryklubb arrangerte et meget vellykket  RYLA arrangement høsten 2015. Klubben skal gjennomføre liknende arrangement denne høsten 2016 og har fått innvilget District Grant støtte til arrangementet. President i klubben, Are Hembre vil fortelle om klubbens RYLA og hvordan det er og være ung i Rotary.

Are har jobbet som sanger og arrangør på heltid siden han var 17 år og har gjort rundt 140 opptredener per år i Norge og mange andre land de siste 5 årene. Han er tildelt flere utmerkelser i form av priser og gründerstipend og satt i 2015-16 som verdens yngste president i Rotary.

 

 

 HOTELLET

Hotellet - Scandic Harstad

Konferansesalen Nordic Hall

Mer informasjon om Harstad og omland finner du på Visitharstad.com

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Quality Hotel Harstad
Adresse: Anna Elisabeths gate 8
Postnummer: 9405
Sted: Harstad
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Kontakt: harstad@rotary.no

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYTT FRA DISTRIKTET

Loading RSS...