PROSJEKTER / CHILDREN'S BURN CARE / ARRANGEMENTER FOR CBCF

Glimt fra arrangementene for cbcf

Linotrykk solgt til inntekt for CBCF

Are Andreassen ble inspirert av et ansikt fra en stamme på den Etiopiske høysletta; et ansikt malt/dekorert med prikker. Are forteller også at navnet Etiopia kommer fra Gresk der Aithos betyr brenne/flamme/sot og Ops betyr Ansikt. Dermed gav motivet nesten seg selv. Denne inspirasjonen er uttrykt i ansiktet som også er flankert av Grønøyfurua som vi finner på våre fyrstikkesker, nå plassert på den Etiopiske høysletta.

Are Andreassen - Bildekunstner, Grafiker, født i 1957 i Tromsø, men oppvokst i Harstad. Are er utdannet ved Faculty of Art and Design, Cardiff, England (1980) og Kunstakademiet i Trondheim (1983-1987). Er innkjøpt av bl.a. Trondhjems Kunstforening, Norsk kulturåd, Sør-Trøndelag fylke, Fylkeskulturhuset i Harstad, Olavshallen, Trondheim og Universal Graphic Museum, Egypt.

Linosnitt
Papir - Rives 250 g/m2
Papir dimensjon (BxH) - 65 x 50 cm
Bildeformat (BxH) - 41 x 30 cm
En stor takk fra rotaryklubbene til Are for engasjement og det kunstneriske arbeidet. Are har gjort dette uten honorar.
Turdagen 26. august 2012

for Children's Burn Care Foundation (CBCF) ble igjen en suksess for tredje året på rad. Arrangementet er gjennomført med rotaryklubbene i Harstad som teknisk arrangør, iår med Norsk Folkehjelp avd Harstad som medhjelper.


Oppunder 2000 små og store besøkte turdagen og kunne delta på ulike aktiviteter. Tequila hadde kajakkaktiviteter i Grunnvannet mens Olaåsen Gård ga muligheter for riding på hester og ponnier.


Kirka i Harstad gjennomførte Gudstjeneste kl 12:00.

Hver deltaker fikk utdelt Folder med program og kart. Deltakelsen ble "betalt" av et stort antall Harstad-bedrifter gjennom sponsorstøtte. Hans Petter Schjelderup i stiftelsen sier sponsorstøtten kommer opp i omlag 350.000,- Med tillegg for det som kom inn i kontanter i bøttene og ved kollekten er samlet innsamlet beløp ca. 380.000,-.


Noen glimt fra arrangementet

Turdagen 28. August 2011

En vellykket turdag fro CBCF ble gjennomført Søndag 28 August.

Store og små kunne "kjøpe" grillmat, is, kaffe og juice flere steder i parken. Prisene kunne publikum bestemme selv. Til arrangementet gikk det med en betydelig mengde mat, drikke og utstyr som ble sponset av lokale bedrifter. Kirka i Harstad sto for friluftsgudstjeneste med 420 tilhørere der blant annet Marthe Valle og Kine Hellebust deltok. For øvrig var det mange som prøvde kajakk, kano og riding på hester og ponnier; meget populære aktiviteter, spesielt blant de yngre.

Alle rotarianerne bar gule refleksvester med Rotary logo. Sivilforsvaret i Harstad sørget for sikkerhet, parkering og vakttjeneste. Medvirkningen fra Sivilforsvaret var en klar forutsetning for å kunne gjennomføre arrangementet.

Hver deltaker fikk utdelt Folder med program og kart. Deltakelsen ble "betalt" av et stort antall Harstad-bedrifter gjennom sponsorstøtte. Hans Petter Schjelderup i stiftelsen mener sponsorstøtten kommer opp i ca 300.000,- Sammen med innsamlede kontanter fra publikum, brakte Turdagen inn bortimot kr 400.000,- til stiftelsen. Et beløp som er tilstrekkelig til å gjennomføre operasjon av 100 brannskade barn i Etiopia. Operasjoner som vil gi "livet" tilbake til disse barna.

Folderen fungerte også som lodd i trekning av to drømmereiser til Etiopa. Også i fjor ble det trukket ut to vinnere og turen ble gjennomført i mai i år sammen med representanter for stiftelsen. Vinnerne var sterkt berørt etter møtet med pasienter og arbeidet Stiftelsen gjør.

CBCF har til hensikt å arrangere årets drømmereise i november i samarbeid med Rotaryklubbene. Klubbene tar sikte på å innlede et nærmere samarbeid med Rotary i Etiopia, spesielt samarbeidspartner Jimma Central RC.

Folk flest storkosa seg på Tudagen og forventer at dette gjennomføres neste år også. Samtlige Rotary mannskaper var meget fornøyd med arrangementet og synes dette gir mening. "Rotary er hva rotary gjør". I Harstad har arbeidet for CBCF gitt nytt liv til Rotary-arbeidet. Allerede nå snakkes det om Turdag til neste år. Folk i Harstad er stolt av initiativet!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Quality Hotel Harstad
Adresse: Anna Elisabeths gate 8
Postnummer: 9405
Sted: Harstad
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: no

Kontakt: harstad@rotary.no

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYTT FRA DISTRIKTET

Loading RSS...